Over ons

Carefield Products is op 1 januari 2018 ontstaan vanuit een hobby. Het bedrijf is kleinschalig ingericht, we bieden naast een mooi stuk hout dagbesteding en leer werk plaatsen voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. We werken zoveel mogelijk met duurzaam en lokaal hout.

In 2018 zijn we begonnen door onze toen al actieve haardhoutproductie uit te breiden, vervolgens hebben we een bomenzaag aangeschaft. In 2019 zijn we gestart met het maken van robuuste tuinmeubelen zoals onze Picknicktafels, toen nog met inkoop van bladen en balken, in 2020 zijn we de Douglas bomen die we daarvoor gebruiken zelf gaan inkopen en zagen. In 2021 hebben we een kettingzaagsysteem aangeschaft waarmee we extra brede bomen kunnen zagen voor diverse speciale projecten.

Begin 2022 is de houtzagerij even stil komen te liggen door stormschade, we hebben ervoor gekozen om te herbouwen en een efficiƫnte moderne houtzagerij neer te zetten. In juni 2022 hebben we onze nieuwe professionele bomenzaag in ontvangst genomen. Door de jaren heen is de houtzagerij en het terrein verder opgebouwd en ontvangen we u graag in Tynaarlo voor een rondleiding.

In 2023 hebben we een professioneel houtbouw team opgericht, maatwerk houtbouw vanuit eigen zagerij en tuinhout handel. We bouwen volledig maatwerk naar uw wens, van schutting tot overkapping. Kom eens langs in onze houtschuur te Tynaarlo voor een vrijblijvend gesprek.

De twee onderdelen waar we onze focus leggen is onze houtzagerij/houthandel en de houtbouw tak. Deze twee onderdelen gaan verder onder de naam Houtzagerij Wagenveld en Carefield Houtbouw.